AJANKOHTAISTA
Hankkeen päätteeksi laadittiin Vantaanjoen patojen historiaa käsittelevä tarinakartta. Klikkaa täältä ja sukella 58 entisen ja nykyisen padon ja myllyn historiaan!
10.2.2023
VHVSY ry järjesti hankkeen loppuseminaarin tammikuussa 2023. Katso seminaarin ohjelma ja tallenteet täältä.
VHVSY ry:n järjestämä valokuvauskilpailu on päättynyt. Voittajan pääset katsomaan täältä! (kuva: Mika Jä'rvinen)
VHVSY ry järjestää valokuvauskilpailun Vantaanjoen NOUSU-hankkeen puitteissa. Valokuvakilpailun teemana on vaelluskalat ja niihin liittyvät ilmiöt. Palkintona on 100 € suuruinen lahjakortti valokuvausliikkeeseen.
Lue kilpailun säännöt ja osallistumisohjeet linkin takaa!
Taimenen vaelluskäyttäytymistä selvitetään radiolähetinseurannalla Vantaanjoen vesistöalueella. Lue täältä, miten toimia, jos havaitset tai saat saaliiksi radiolähettimellä varustetun taimenen.
Keravanjoen yläosalle on siirretty 20 radiolähettimellä varustettua meritaimenta syksyn 2021 aikana. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun alueella ui meritaimenia sitten vuoden 1697! Lue lisää tutkimuksesta täältä.
VHVSY videoi Kirkonkylänkosken padon yli hyppääviä meritaimenia, minkä vuoksi pitkäaikaista oleskelua padolla toivotaan vältettävän. Katso padolla liikkumisen toimintaohjeet täältä.
HANKKEEN MAASTOTYÖT OVAT PÄÄTTYNEET VUODEN 2020 OSALTA
1.12.2020
Taimenen kutu on päättynyt vuoden 2020 osalta ja lähettimellä merkityt kalat ovat ryhtyneet uimaan alavirtaan takaisin merta kohti. Joesta poistuvien lähetinkalojen automaattinen seuranta jatkuu Vanhankaupunginkoskella kevääseen asti.
Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys järjesti maailman vaelluskalapäivän kunniaksi valokuvaskilpailun. Katso kilpailuun osallistuneet kuvat ja voittajan otos.
Lue syksyn 2020 tutkimuksen tutkimusasetelmasta ja tavoitteista.